Како се укључити у акцију?

21. март 2024.

У акцији „Зелени Нови Београд“ оплемењена Војвођанска улица

Акција „Зелени Нови Београд“ коју Градска општина Нови Београд спорводи у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“, као и са компанијама и грађанима Новог Београда, настављена је 21. марта, озелењавањем Војвођанске улице.

Дуж разделне траке у Војвођанској улици, на углу са др Ивана Рибара, засађено је 35 стабала белог јасена, од којих је је 30 стабала купила Компанија „Robert Bosch“, а пет Општина Нови Београд са наменског рачуна отворног почетком децембра прошле године, када је акција и почела.

Детаљније

24. фебурар 2024.

Блок 19а, у акцији „Зелени Нови Београд“, оплемењен новим украсним стаблима

Блок 19а, оплемењен је данас, 24 фебруара, са 22 стабла, која су станари тог блока са руководством општине и радницима „Зеленила“, засадили у акцији „Зелени Нови Београд“.

На три велике зелене површине засађена су одрасла, ускоро раскошна стабла мукиње, дрвећа које према процени стручњака „Зеленила Београд“, захваљујући јаком корену, добро успева на песковитом и подводном земљишту на ком је изграђен блок 19а, а његова крошња сврстава га у украсне биљке.

Детаљније

23. фебурар 2024.

Станари блока 19а, у суботу, 24. фебруара, у акцији „Зелени Нови Београд“

Станари блока 19а, у суботу 24. фебрура, у 10 часова, у Дечјем парку унутар тог насеља, прикључиће се акцији „Зелени Нови Београд“.

На основу плана који је, као и у претходним акцијама, сачињен у партнерству са ЈКП „Зеленило-Београд“, на три велике зелене површине у оквиру тог блока биће засађена укупно 22 стабла мукиње. Реч је дрвећу које захваљујући јаком корену добро успева у различитим врстама земљишта, а његова крошња сврстава га у украсно биље.

Детаљније

14. фебруар 2024.

Све већи круг партнера и пријатеља акције „Зелени Нови Београд“

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован, изјавио је данас да се радује што је круг пaртнера и пријатеља акције „Зелени Нови Београд“ све већи, те да је за веома кратко време прикупљено више од четири милиона динара наменских средстава за куповину садница.

Акција „Зелени Нови Београд“ коју је Градска општина покренула почетком децембра у сарадњи са ЈКП „Зеленило-Београд“, настављена је данас, 14. фебруара, садњом 80 одраслих стабала липе и јавора дуж Булевара Зорана Ђинђића и Омладинских бригада.

Детаљније

9. фебруар 2024.

Акција „Зелени Нови Београд“, биће настављена у среду, у Булевару Зорана Ђинђића

Градска општина Нови Београд, наставиће у среду 14. фебруара, у 11 часова, акцију „Зелени Нови Београд“.

У Булевару Зорана Ђинђића 18б, на углу са Омладинских бригада, тачније дуж обе те улице, биће засађено 80 одраслих стабала липе и јавора чију куповину је донирала фондација преузећа „Полимарк“ д.о.о Београд.

Детаљније

7. фебурар 2024.

Акцији „Зелени Нови Београд“ прикључила се и породица Јовић

Акција „Зелени Нови Београд“ добила је подршку и суграђанке Марије Јовић, са којом председник општине Бојан Бован засадио дрвеће у Булевару Михаила Пупина 139, у блоку 30.

Озелењавање и оплемељивање животне средине, општина Нови Београд покренула је јесенас у сарадњи са ЈП „Зеленило-Београд“. Упућен је позив великим и малим предузећима, установама и појединцима, да уплатом на наменски рачун општине, учествују у акцији која је на добробит свих који живе на Новом Београду или долазе у посету највећој градској општини.

Детаљније

21.12.2023.

Булевар Николе Тесле богатији за још 19 липа

Акција „Зелени Нови Београд“ настављена је садњном 19 стабала липе у Булевару Николе Тесле. Износ донација грађана и привреде у прве две недеље трајања акције је близу милион динара. Председник општине Нови Београд, Бојан Бован, захвалио се свим донаторима и позвао Новобеограђане, али и суграђане из других општина да допринесу стварању здравије и лепше животне околине.

Детаљније

5.12.2023.

Засађене прве саднице

У уторак, 5. децембра 2023. године почела је акција „Зелени Нови Београд“ садњом првих десет стабала липе, дуж Булевара Николе Тесле, код Парка пријатељства. Прве саднице засадили су председник општине Бојан Бована, директорка Клиничко болничког центра „Бежанијска коса“ др Марија Здравковић, директор ЈКП „Зеленило-Београд“ Душан Тојагић и директор компаније Digital Printing Center (DPC) Слободан Петровић.

Детаљније
Грађани и предузећа која желе да иницирају или финансијски помогну озелењавање свог непосредног окружења могу послати предлог на имејл: info@zeleninovibeograd.rs након чега ћемо у сарадњи са ЈКП Зеленило-Београд извршити процену локације и урадити предлог могуће садње.